על היין גמלא שרדונה מציג ניחוחות פרי של אגס, תפוח, מלון ופירות הדר על רקע עדין של עץ אלון צרפתי. זהו יין בעל גוף בינוני, מלא טעם ומהנה לשתייה.
גמלא שרדונה מוכן ומהנה לשתייה כעת ובתנאי אחסון נאותים יישמר עד כארבע שנים מהבציר.
יין ואוכל היין ילווה נהדר דג הליבוט מצופה בעשבי תיבול, עוף צלוי עם סלסת אננס, או פסטה ברוטב שמנת.
הבציר הסתיים באמצע אוקטובר לאחר 11 שבועות.
גמלא שרדונה מיוצר כולו מענבי שרדונה שנבצרו בכרמים הממוקמים בצפון הגולן, אזור היין הקר והגבוה ביותר בישראל. לאורך השנים, אזור זה הוכר כאזור גידול המפיק שרדונה באיכות יוצאת מן הכלל. היין התיישן לתקופה קצרה בחביות עץ אלון צרפתי אשר הותירה את הזרקור על איכויות הפרי.
על אזור הגידול הגליל הוא אזור הגידול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין. בתוך אזור גידול זה, רמת הגולן היא החלק בו הטמפרטורות הן הקרירות ביותר והענבים באיכות הגבוהה ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ- 400 מטר ועד 1200 מטר מעל פני הים והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף.