על היין גמלא סירה מציג ארומות של פרי בשל המשתלבים עם מאפיינים של עשן, אדמה, אניס ובשר משומר. זהו סירה בעל גוף טוב ומלא טעם.
גמלא סירה מוכן לשתייה עם שיחרורו ויישמר במיטבו במשך חמש עד שבע שנים מהבציר.
יין ואוכל היין משתלב נהדר לצד נתח של רגל טלה עם רוזמרין ושום, צלעות בקר צלויות באיטיות על הגריל או קדירת פטריות וגבינת גאודה.
גמלא סירה מיוצר מענבי סירה הגדלים בכרמים אשר ברמת הגולן הקרירה. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים.
על אזור הגידול הגליל הוא אזור הגידול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין. בתוך אזור גידול זה, רמת הגולן היא החלק בו הטמפרטורות הן הקרירות ביותר והענבים באיכות הגבוהה ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ- 400 מטר ועד 1200 מטר מעל פני הים והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף.