שמפניה
ברטל ברוט | Bartel Brut
השמפניה של ברטל מופקת מחלקת כרם בת 30 דונם בקוט דה בר, תת האזור הדרומי ביותר בשמפאן הנטוע בעיקר בענבי פינו-נואר. היקב שם לעצמו כמטרה להביא לידי ביטוי מיטבי את המאפיינים הייחודיים של האזור – שילוב מקסים בין העוצמה והנוכחות של הפינו-נואר לרעננות הרבה תוצאה של האקלים הקריר. להשלמת התמונה מכיל הבלנד של ברטל מעט ענבי שרדונה המוספים למורכבות של שמפניה קלאסית זו.
אזור גידול:
שמפאן, קוט דה בר
זן ענבים:
90% פינו נואר, 10% שרדונה
תהליך יצור:
תהליך יצור שמפניה קלאסי הכולל בציר ידני, תסיסה אלכוהולית במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה ותסיסה שניה בבקבוקים ולאחריה התיישנות ארוכה בבקבוק על משקעי השמרים.
על היין:
שמפניה קלאסית מקסימה בעלת בעבוע עדין מאוד ואלגנטי, ניחוחות מורכבים של פרי בשל לצד בצק בריוש ושמרים.
יין רענן ונדיב עם סיומת ארוכה ומאוד מאוזנת. קלאסיקה צרפתית.