יין לבן ישראלי
הרי גליל יראון לבן
יין לבן יבש, צהוב בוהק בצבע עם ניחוחות של תפוח זהוב בשל, מנדרינה , אגס ורמז לעץ אלון ומינרליות . ליין מרקם משיי עם חמיצות רעננה וסיומת מענגת.
אזור גידול:
הרי הגליל העליון.
הרכב זני:
100% שרדונה
תהליך הייצור: הענבים נבצרו בשעת בוקר מוקדמת כאשר הטמפרטורות צוננות . הענבים נסחטו ועברו הצללה של 24 שעות שלאחריה ביצענו שפיה .התירוש תסס בחביות העץ והתישן במשך כחמישה חודשים על משקעי השמרים.
הבציר: החורף שקדם לעונת הגידול היה חם יחסית לשנים קודמות וכתוצאה מכך הגפנים עברו התעוררות מוקדמת מיין רגיל ויצרו הקדמה של כשבועיים בהבשלת הענבים ובמועד הבציר. לאורך עונת הגידול הטמפרטורות היו מתונות יחסית ללא אירועי קיצון, מה שאפשר הבשלה אחידה ואיכותית. הבציר החל בסוף יולי בבציר ענבי סוביניון בלאן מכרם יראון והסתיים בסוף ספטמבר בבציר ענבי קברנה סוביניון מכרם משגב עם.
נתונים אנליטיים:
אלכוהול :
13%
חומצה (גר/ל) 6.1
pH 3.2
מתיקות יבש
אחסון ויישון: היין יהיה בשיאו בשנתו הראשונה וישמר היטב כשנתיים-שלוש ממועד הבציר בתנאי אחסון נאותים.
טמפרטורת הגשה: 8-12 מעלות צלסיוס.