משקאות חריפים היבואן
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
ראשי  |  אודות  |  איך מגיעים אלינו  |  זכיינות   |   יצירת קשר  |   דרושים התחבר | משתמש חדש  |  אורח/ת
מרכז שירות והזמנות
1-700-550360
0  מוצרים
בעגלת קניות

משקאות חריפים

ראשי >משקאות חריפים

שתיה חריפה ואלכוהול

המשקאות החריפים נמצאים איתנו עוד מיימי התנ"ך, והם כאן כדי להשאר לעד. אלכוהול מכיל חומרים אשר גורמים שמחה לנפש האדם ומרוממים את רוחו, וכשאנחנו שותים אנחנו מרגישים תחושת שמחה ואופוריה. המשקאות החריפים, מלבד היותם משכרים ומשמחים, הם מאחדים אותנו ומגדירים את מי שאנחנו. למעשה, כמעט לכל עם יש משקה אלכוהולי המסמל את המורשת וההיסטוריה שלו, ותרבות שלמה סביב השתיה. מראשית ההיסטוריה ועד ימיינו, אנו אוהבים לשתות משקאות חריפים במסיבות ובקבוצות קטנות וגדולות על-מנת לחגוג ולבלות.

וודקה

את הוודקה מפיקים בתהליך תסיסה וזיקוק של תפוחי אדמה ודגנים שונים. לרוב שיעור האלכוהול בוודקה יעמוד על 40%, אם כי ישנם יצרני וודקה רבים בעולם, ושיעור האלכוהול בנפח יכול לנוע בין 33.5% ל-70%. מקור הוודקה הוא במזרח אירופה, כנראה ברוסיה או בפולין. במדינות אלו ובמדינות הסלאביות פחות מקובל לשתות יין, ובכל מפגש או אירוע נהוג לשתות וודקה כדי לעורר תחושת הנאה ושמחה. בגלל אחוזי האלכוהול הגבוהים, הרבה אנשים אוהבים לדלל את הוודקה יחד עם משקה שאינו אלכוהולי, אך הרבה אנשים מעדיפים לשתות וודקה "נקייה". ישנם סוגים רבים של וודקה שמגיעים בטעמים.

וויסקי

תהליך ייצור הוויסקי מתחיל בהלתתה, שלב בו משרים את גרעיני השעורה במים למשך כמה ימים. בגלל השריית השעורה הוויסקי נחשב לחמץ. לאחר ההלתתה מתחילים בהתססה שם טוחנים הלתת ומוסיפים שמרים כדי להפיק אלכוהול ופחמן דו-חמצני. השלב הבא בתהליך הכנת וויסקי הוא זיקוק. השיטה המסורתית היא זיקוק דודי, אך השיטה המודרנית היא זיקוק רציף. לאחר הזיקוק מגיע הוויסקי לשלב היישון בו הוא מועבר לחביות עץ אלון כדי לדלל את רמת האלכוהול הגבוהה שלו לכדי 63%. תהליך היישון של הוויסקי ינוע בין שלוש שנים ל-21 שנים ויותר. לאחר שהנוזל יוצא מהחביות עם ניחוחות מהעבר הוא מתחיל סינון על-ידי קירור בטמפרטורה הקרובה ל-0 מעלות, אם כי ישנן יצרניות וויסקי שידלגו מעל שלב הסינון מפני שהוא פוגע מעט בטעם, ויעברו מיד לשלב הבלנדינג. בשלב זה מערבבים סוגי וויסקי שונים כדי לקבל טעם ספציפי. הסוגים הנפוצים של וויסקי בעולם הם מאלט, גריין, בלנדד, בורבון וטנסי, אך ישנם גם וויסקי שיפון, וויסקי קנדי ו-וויסקי אירי. אחוז האלכוהול ברוב המקרים יעמוד על 40%, ונהוג להגיש אותו בכוס אולד פאשן עם קוביות קרח.

טקילה

טקילה הוא משקה הקרוי על שמה של העיר טקילה, השוכנת במדינת חליסקו שבמקסיקו. כדי שהמותג יורשה להקרא "טקילה" על ידי הממשלה המקסיקנית עליו לעמוד בכמה תנאים נוקשים ביותר, ואחד מהם הוא שעליו להיות מיוצר במקסיקו, ובאזור המורשה לייצר טקילה. המרכיב הבולט בטקילה הוא אגבה כחולה, שיח מדברי נפוץ במקסיקו. אחוז האלכוהול בנפח ברוב המקרים יעמוד על 40% אך יכול לנוע בין 35% ל-49%. נהוג להגיש את הטקילה בשוט לצד מלחייה או פרוסת לימון ולשתות נקי. הטקילה משמשת להכנת קוקטיילים רבים, כאשר הידוע והמוכר ביניהם הוא מרגריטה, המשולב יחד עם ליקר תפוזים ומיץ ליים, ומוגש בכוס ייחודית עם עיטור טבעת מלח.

רום

רום הוא המשקה של הפיראטיים וסוחרי העבדים, עוד מימי המהפכה האמריקנית במאה ה-18, אך ככל הנראה שמקורו בהודו או בסין העתיקה. הרום מופק מדבשה או מיץ קנה סוכר, ומיוצר בתהליך של תסיסה, זיקוק ויישון. הרום המשמש לשתייה הוא רום בהיר, אותו ניתן לשלב בקוקטיילים או לשתות נקי. נהוג להגיש רום בכוס ברנדי סניפטר, עם קרח או בלי. הקוקטיילים המפורסמים בהם משלבים רום הם מוחיטו וקובה ליברה. רום הוא גם רכיב מאוד אהוב בבישול, אך במקרה זה משתמשים ברום זהוב או כהה, בעל מרקם כבד יותר, כמעט כמו של סירופ. לרוב אחוז האלכוהול יהיה 40% עם טעם מתקתק וריח עז.
 
יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp