יין אדום ישראלי
1848 רזרב מרלו
יקב 1848 נשען על מסורת יין עשירה יקב 1848 מספר את סיפורם של ירושלים ושל תעשיית היין בישראל. נוסף על כך, גם את סיפורה של משפחת גלינה־שור, משפחת יין הראשונה בישראל, שהעבירה את המסורת המשפחתית של יצירת היין – מסב לבנו, מבן לנכדו, מדור אל הדור שבא אחריו, מאז 1848 ועד ימינו אנו.
ענבי המרלו המפיקים יין זה נבצרו בבציר לילי.
הענבים הועברו מיד לריסוק עדין ותסיסה בטמפרטורה מבוקרת. בסיום התהליך, הועבר היין ליישון בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של 12 חודשים.
לאחר תקופה זו אחוזים קטנים של מרסלאן ופטיט סירה שולבו לאיזון.
היין הוחזר לחביות ל 12 חודשים נוספים.
סה״כ היין התיישן 24 חודשים.
רשמי טעימה:
צבעו של היין בורדו כהה, ניחוחות פטל שחור, ליקוריץ ורמז לתבלינים.
טעמים של שזיף בשל ופטל.
היין מעודן ובעל סיומת ארוכה ומרשימה.
התבגרות:
היין התבגר 24 חודשים בחביות.
אזור גידול:
גליל
זני ענבים:
91% מרלו
5% פטיט סירה
4% מרסלאן