אזור הגידול: ברובו מהגליל העליון, בזמן שהטנאט מגיע מאשתאול בשפלת יהודה, ואילו השיראז מרמת הגולן
רשמי טעימה: היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בארומות של שזיף שחור, פטל ודובדבנים בשלים. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות. היין מייצג תפיסה ייננית המושפעת מן ה'עולם הישן' ולצורך יצירתו נבחרו זנים המיצגים התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני השורר באזורנו. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה.
התאמה לאוכל: היין ילווה היטב מנות כגון : אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
המלצת הגשה: כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות.